משקל כבד – וחשמלי – חדש מ-Linde
לינדה הגרמנייה (Linde Material Handling), יצרנית המלגזות השנייה בגודלה בעולם (אחרי טויוטה), משיקה במיינץ שבגרמנייה סדרת מלגזות חשמליות חדשה הכוללת כלים להם יכולת הרמה מרבית הנעה מ-6.0 ועד 8.0 טון. השקה זו היא חלק ממהלך ארוך טווח אצל היצרנית במסגרתו מוחלף כל היצע המלגזות בכלים חדשים, חזקים, נקיים וחסכוניים יותר, וזה כולל גם את המלגזות המונעות בחשמל. בהודעה לעיתונות מציינים בלינדה כי כיום הפכה מלגזה המונעת בחשמל "נקי" לברירת מחדל בתעשיות רבות, בראשן תעשיית המזון הרגישה במיוחד לזיהומים. במקביל, נוצרה הדרישה לשפר את ביצועי ויכולות המלגזות המשרתות במגזר עסקי זה ולכן בוצעה ההשקעה המקיפה של לינדה בהיצע המלגזות החשמליות שלה. המטרה היתה להציע מלגזה חשמלית, נקייה ושקטה כאמור, המסוגלת בכל מהלך לשנע סחורה בנפח גדול מבעבר, ובמשקל גבוה יותר.
הסדרה העדכנית נקראת E60-E80 וכוללת 4 גרסאות עם מרכז כובד של 90 ס"מ. במטרה לאפשר את הביצועים היומרניים המובטחים מצוידות המלגזות החדשות בשתי יחידות הינע חשמליות תלת-פאזיות של 11 קילו-ואט כ"א המותקנות המחובר לסרנים הקדמיים. מערכת בלמים רב-דיסקיים הנתונים בתוך אמבט שמן אטום אחראיים הן על הבלימה והן על שימור חלק מהאנרגיה הודות ליכולת אגירתה בעת בלימה. מערכת זו אינה דורשת תחזוקה, מבטיחים בלינדה. שיטת ההינע באמצעות צמד מנועים – אחד לכל גלגל קדמי – מאפשרת גם זריזות וניידות גבוהים באזורים צפופים עם רדיוס סיבוב של כ-3.0 מטרים בלבד, כאשר האורך הכולל של המלגזה הוא כ-3.5 מטרים.
שני מנועים חשמליים נוספים, "שקטים באופן קיצוני" כהגדרת אנשי היצרנית, אחראיים על העלאת והורדת ה'בום'. כל מנוע הוא בהספק של 21 קילו-ואט ושניהם מאפשרים הרמה של המזלג עד למהירות של 46 ס"מ בשנייה, והורדה עד למהירות של 56 ס"מ בשנייה.
סדרת המלגזות החשמליות החדשה מוצעת עם אפשרויות לבחירה מבין כמה מצבי עבודה/עומס, במטרה לחסוך עוד יותר בצריכת האנרגיה ולהגדיל את טווח העבודה שבין הטעינות. הבחירה מאפשרת מן הסתם מצבי הספר וביצועים שונים, החל במינימום הנדרש בתנועה מנהלתית, למשל, ועד למקסימום הביצועים הנדרשים במצבי עבודה קיצוניים, עם משקל מרבי ושינויי כיוון תכופים.
בלינדה מדגישים לא פחות מהחיסכון והביצועים גם את הארגונומיות הטובה המוצעת למפעיל, יחד עם הבטיחות בעבודה. סביבת המפעיל בסדרות החדשות מתיימרת להיות חדשה לגמרי, וטוענת להציע בטיחות גבוהה בכל המצבים ונוחות תפעול גם לאורך זמן. נושא שדה הראיה היווה אף הוא שיקול מכריע בשלב התכנון ובלינדה טוענים כי רבות הושקע בהענקת שדה ראיה מיטבי לכל הכיוונים.