מחפרון JCB: מהדורת 70 השנים
ב-23 לאוקטובר 1945 הקים ג'וסף סיריל באמפורד את החברה הנושאת את שמו – Joseph Cyril Bamford, או בקיצור: JCB. ביום ה-23 באוקטובר 2015, ממש לפני ימים ספורים, קיבלו כל עובדי החברה המפוזרים ב-22 מפעלים ברחבי העולם יום חופשי. מדובר בלמעלה מ-12,000 עובדים שהנהלת החברה בחרה לציין עבורם באופן זה 70 שנות פעילות, ובמקביל כמובן שאי אפשר בלי איזו מהדורה מיוחדת של מוצר מאפיין. ומה יותר מאפיין את JCB ממחפרון? הכלי שלמעשה הומצא על ידי מייסד החברה ומהווה מאז ועד היום את מוצר הדגל שלה, מדד למתחרות והמוצר המצליח ביותר בעולם בסגמנט זה.
המחפרון הראשון יוצר על ידי JCB ב-1953, ומאז ייצרה החברה למעלה מ-600,000 מחפרונים – מוצר שהפך את JCB לשם גנרי לתיאור מחפרונים ברחבי העולם ("זה JCB של וולוו" או "יש לי JCB של קטרפילר" מן הסתם מוכרות לחלקכם…). כיום מהווה ליין המחפרונים של החברה חלק מלמעלה מ-300 המוצרים השונים המיוצרים על ידה, הפונים לשווקי הציוד הכבד, התשתיות, עבודות העפר, הגינון וכמובן – החקלאות.
מחברות יום ההולדת ה-70 של החברה הוא כמובן 3CX – נכון יותר: גרסה מיוחדת שלו – המחפרון המצליח ביותר של JCB ולמעשה גם המצליח ביותר בעולם. סכימת הצביעה בגרסה החגיגית המשלבת כפות וחישוקים באדום ומרכב הצבוע בצהוב, אפיינה דורות של מחפרונים ויושמה בפעם האחרונה על ידי ג'י.סי.בי. במחפרון 3C3 שיוצר במהלך שנות ה-70', עד להפסקת ייצורו ב-1979. מאז צבועים כל דגמי JCB בצהוב, לעיתים בשילוב שחור, כאשר האדום נעלם מההיצע.
בגרסה המיוחדת המושקת לציון 70 שנים להקמת החברה חוזרים אנשי JCB לשילוב הצבעים הקלאסי, של חישוקים וכפות באדום ומרכב בצהוב. זאת ועוד – תא המפעיל צבוע לבן – בדיוק כפי שנצבעו הקבינות של המחפרונים הוותיקים של היצרנית, כך שבסה"כ מתקבלת צביעה בהחלט ייחודית, בולטת וכזו שלא תמצאו אצל המתחרה שלכם, שעובד אף הוא עם JCB 3CX. צ'ופר נוסף לברי המזל שירכשו את אחת מהגרסאות המיוחדות של ה-3CX הוא מכונת קפה המותקנת בתוך הקבינה – "מהמפעל". זהו, כל היתר דומה למוכר במחפרון זה, שכן הרי בסופו של דבר מדובר בכלי שצריך לעבוד, ולעבוד קשה…
JCB 3CIII 1975 (צילום: דני שטיינמן)
רק 70 גרסאות כאלה תיוצרנה – אחת לציון כל שנת פעילות של החברה – במפעל המרכזי של JCB בסמוך למטה החברה ברוצ'סטר, אנגליה, החל מהחודש (נובמבר). מקורות לא רשמיים מדווחים כי כל 70 הכלים כבר הוזמנו…
JCB 3CX 1979 (צילום: דני שטיינמן)