קטרפילר הואשמה בגניבה
בית משפט פדראלי בשיקאגו, ארה"ב, מצא את חברת קטרפילר – יצרנית ציוד מכני הנדסי הגדולה בעולם – אשמה בלא פחות מגניבת פטנט, וחייב אותה לשלם 74 מיליון דולר לחברה הניזוקה – Miller UK Ltd. פסק הדין היווה סיום לסאגה משפטית שנמשכה כחמש שנים.
על פי כתב האישום ופסק הדין, הואשמה קטרפילר בגניבת סודות מסחריים ופטנטים הקשורים למנגנוני חיבור וניתוק מהירים של כפות וציוד נוסף, המשמשים בעיקר מחפרים ומחפרונים. קטרפילר מייצרת ומציעה כיום כ-20 מנגנוני חיבור-ניתוק מהירים עבור הציוד שלה, וכפי שמסתבר מדובר בגניבת סודות מסחריים וניצולם שלא ברשות, ועל כך נקנסה.
כפי שמסתבר התנהג קונצרן הענק כאחרון הבריונים תוך ניצול כוחו וגרימת נזק עצום לחברת Miller UK Ltd שהמציאה למעשה את המנגנון בו משתמשים כיום בקטרפילר כבר בסוף שנות ה-90'. קטרפילר התעניינו במנגנון החכם והפשוט שפותח על ידי Miller UK Ltd שחסך את הצורך מצד המפעיל לצאת מהבאגר או המחפרון שלו בזמן העבודה בכדי להתעסק עם החלפת הכף או הפטיש, ובשלב מסויים הפכו ללקוח הגדול ביותר של החברה, עם הזמנת כ-10,000 מנגנוני חיבור וניתוק מהירים מהחברה מדי שנה. בשנת 2006 היוו רכישות קטרפילר מ-Miller UK Ltd כשליש ממחזור המכירות של החברה כאשר כלקוח הגדול ביותר שלה התעקשו אנשי קטרפילר לקבל גישה לכל שלבי הפיתוח, הרישומים, התוכניות ופס הייצור של מנגנוני החיבור והניתוק המהירים, כפי שהעידו בכירי החברה הבריטית בכתב האישום.
ב-2008 הזדעזעו ב-Miller UK Ltd לגלות שבמקביל להפסקת ההתקשרות המיידית וללא ההתרעה בין קטרפילר לחברתם – השיקה ענקית הציוד מכני הנדסי מנגנון חיבור וניתוק משל עצמה, כמובן דומה עד זהות למנגנונים שפותחו על ידי החברה הבריטית הקטנה. בעקבות כך ירד באופן קיצוני מחזור המכירות של החברה ו-300 מתוך 400 עובדי החברה איבדו את מקור פרנסתם.
המשפט עצמו ערך כשמונה שבועות ועם פרסום פסק הדין הגיב דובר קטרפילר באכזבה; "אנו מאוכזבים מפסק הדין ושוקלים המשך צעדנו".